6 CELE MAI COMUNE TIPURI DE USI

By 0
598
6 CELE MAI COMUNE TIPURI DE USI

Când începeți să creați interioarele casei dumneavoastră, veți descoperi că există nenumărate tipuri de uși pe care să le alegeți pentru a conferi spațiului aspectul ideal si un confort exceptional. De exemplu, dacă este o casă de vacanță, va trebui să știți cum să protejați o proprietate vacantă și o ușă puternică ar fi o idee bună.

Tipuri de uși pe baza materialului

Există o gamă largă de uși care pot fi construite sau sunt disponibile pe piață. Pe baza materialului din care sunt realizate, va prezentam câteva dintre tipurile de usi, împreună cu evidențierea beneficiilor și dezavantajele acestora.

Vi le prezentam cu scopul de a vă ajuta să alegeți mai ușor, atunci când sunteți în situația de a achiziționa o ușă.

 1. Ușă din lambriu

Aceste tipuri de uși din lambriu de lemn sunt cele mai des întălnite în casele dumneavoastră. Cadrul pentru ușă este construit din lemn, iar panourile sunt din lemn, placaj, etc. O varietate de stiluri pot fi realizate pe panouri, făcând astfel o ușă cu un design placut care dă eleganță casei dumneavoastra.

Panourile pot fi de asemenea construite din sticlă. În unele cazuri, pot fi combinații: unele părți ale ușii sunt din panouri de lemn, iar celelalte părți sunt realizate din panouri de sticlă.

Acest tip de ușă are o versatilitate de stil care poate arăta foarte plăcut. Mai mult decât atât, stilul poate fi conceput în conformitate cu cerința și structura, respectiv designul casei tale. Rama de ușă pentru astfel de tipuri de uși poate fi construită din lemn sau din zone metalice, cum ar fi oțelul sau aluminiul.

 2. Ușă metalică

Oțelul sau alte astfel de construcții metalice au fost utilizate de câțiva ani, datorita eficientei și reprezintă o alternativă puternică de uși exterioare și interioare la cele din lemn, pvc sau din alte materiale.

Metalul este o foarte buna alternativă la lemn și este utilizat în mod riguros pentru realizarea cadrelor pentru ușile din metal. Suporturile de fixare și balamalele sunt în mod obișnuit legate la cadru în cazul ramei din oțel.

Obloanele obișnuite, construite din lemn, pot fi fixate pe aceste rame de oțel. Ramele din oțel sunt destul de populare și sunt utilizate cu atenție pentru case și alte zone, deoarece sunt mai economice decât ramele tradiționale de lemn. Obloanele din metal pot fi de asemenea construite din foi de oțel Mild (MS), lipite sau nituite pe un cadru de fier.

Ușile din oțel pot fi de asemenea realizate din oțel moderat, laminat la rece, cu o precizie artizanală. Sunt de lungă durată și au nevoie de o întreținere minimă. Tâmplăria din metal este oferita în tonuri minunate cu texturarea diferitelor tipuri de lemn. Acestea pot fi utilizate în mod eficient atunci când securitatea aste o problemă mai mare.

3. Ușă din PVC

PVC este un termen tipic pentru elementul numit policlorura de vinilin. Este, în esență, un produs din plastic utilizat frecvent pentru fabricarea a numeroase articole care constau din rezervoare de apă, conducte, fitinguri pentru case. Folosirea PVC-ului pentru fabricarea ușilor este preferată și o gamă largă de usi sunt oferite pe piață în diferite culori și stiluri.

Beneficiile utilizării ușilor din PVC ( usile din termopan cum mai sunt denumite) sunt: izolarea termica, rezistenta la deformare, anti-distructive, ușoare, rezistente la umezeală și așa mai departe. Ele sunt, de asemenea, simplu de produs și montat.

Sunt oferite pe piață intr-o gamă largă și se dovedesc a fi rentabile în comparație cu ușile din lemn.

4. Ușă din sticla

Sticla este, în general, folosita la ferestre și uși, în principal pentru panouri. Dacă proprietarul dorește, ușile pot fi făcute din sticlă pentru anumite zone. În mod obișnuit, astfel de uși sunt oferite pentru zona din spatele casei dumneavoastră, deoarece oferă o vedere a curții sau a grădinii.

Ușile frontale din sticlă sunt la fel de minunate, cu toate acestea, trebuie avută în vedere necesitatea garantării intimitătii personale și robustetea. Panourile de sticlă tăiate în rame sunt o alternativă obișnuită și superbă pentru ușile din față.

Tipurile de uși de sticlă sunt de obicei mai scumpe și au nevoie de mai mult efort pentru întreținere. Ele sunt în general mult mai grele decât alte uși, pe lângă faptul că sunt scumpe.

 5. Ușă din aluminiu

Un număr mare de articole fabricate din aluminiu sunt disponibile pe piață, constând în uși, ferestre, pereți despărțitori, pereți draperii și așa mai departe. Ramele din aluminiu pentru uși și ferestre au avantajul unic de a rezista la condiții metereologice dificile.

Ferestrele și ușile construite din aluminiu pot fi suspendate sau deplasate lateral și adecvate pentru zonele exterioare sau interioare.

Aluminiul este un metal care are un coeficient de conductivitate termică mare, ceea ce inseamna ca nu izoleaza termic. Pentru a rezolva problema, în interiorul profilului se pune o fibră de carbon, care izolează. Cum această fibră de carbon este scumpă, pretul tamplariei din aluminiu creste foarte mult, depașind varintele din PVC.

Ușile din aluminiu sunt o excelentă alternativă pentru constructii deosebite, atipice, acele construcții care au în componență otel, beton și sticlă.

Ușile din tâmplărie de aluminiu sunt recomandate pentru sedii de firmă, instituții, magazine cu trafic mare sau școli.

Aluminiul este o soluție relativ scumpă. Avantajele acestuia sunt: este rezistent la lovituri şi factori de mediu, dar şi uşor de întreţinut. De asemenea, este foarte versatil pentru diferite elemente de feronerie grea şi asigură, în plus, o protecţie fonică de invidiat. Nivelul de zgomot poate fi redus cu până la 48% faţă de geamurile normale. Usile din de aluminiu oferă o protecţie mai bună împotriva tentativelor de efracţie.

6. Uși din lemn

Lemnul rămâne, în continuare, principalul material utilizat pentru fabricarea ușilor din lemn atât pentru interior cât și pentru exterior. Totodată, ușile sunt accesoriu subtil pentru decor, oferind un aspect elegant și de bun gust oricârei încaperi.

A fost materialul tradițional și de bază pentru fabricarea ușilor sau ferestrelor. Beneficiul său principal a fost, de fapt, accesibilitatea regională a produsului și ușurința cu care poate fi realizate de către tâmplarii regionali.

În prezent, game diverse de usi din lemn sunt disponibile pe piață și alegerea lor trebuie făcută pe baza particularitatilor proprietăților rezidențiale sau comerciale și a planului de cheltuieli al proprietarului casei.

Dintre dezavantajele ușilor din lemn putem aminti: costul este dublu față de tâmplăria din PVC, întreținerea este mai laborioasă , tendinta de a reacționa la vreme – deformari datorita nivelului de umiditate.

În mod evident , tâmplăria din lemn are și o mulțime de avantaje: design deosebit ți eleganță dată de lemn, durabilitate foarte mare, lemnul nu își schimbă culoarea, poate fi retusată periodic, culoarea poate fi schimbată în momentul restaurării, conferă etanseitate, permite reglarea umidității mediului interior ( lemnul „respiră”), lemnul nu rugineste, nu se corodează.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Your Name:*

Your Website

Your Comment