Accesorii ferestre PVC

Accesoriile pot aduce beneficii functionale si de design.
Accesorii ferestre PVC

ClimAktivPlus

Cu ajutorul acestui accesoriu ai in casa aer proaspat cu fereastra inchisa.

Aerisirea locuinţei are două funcţii principale:

  • asigură pătrunderea aerului curat în locuinţă;
  • asigură reglarea umidităţii aerului.

Cu toate acestea, aerisirea este uneori greu de realizat, din motive ce ţin de programul fiecăruia. Din acest motiv, se recomanda accesoriul de fereastră climAktivPlus care asigură aerisirea fiabilă şi energoeficientă a locuinţei dvs. Sistemul de aerisire se integrează aproape invizibil în toate ferestrele din material PVC şi oferă un flux de aer proaspăt şi constant chiar şi în spaţiile închise. O limitare integrată de debit nu permite însă formarea curenţilor de aer. În plus, profilurile din material sintetic, aduse la temperatura camerei, vor efectua o preîncălzire plăcută a aerului care este debitat din exterior şi vor asigura o temperatură plăcută şi confortabilă. Sistemul climAktivPlus previne creşterea umidităţii aerului în spaţiile interioare, reduce pericolul formării mucegaiului şi corespunde astfel cerinţelor şi prevederilor legislative din regulamentul privind conservarea energiei (EnEV).

Glafurile de interior si de exterior (solbank-ul) sunt accesorii importante care de principiu pot fi furnizate de catre producatorul de ferestre sau in cazul in care se doreste altceva se poate opta pentru producatori dedicati.

Alte accesorii esentiale la o fereastra sunt balamalele, mecanismele de inchidere si garniturile dar si cremoanele (manerele de inchidere). Acestea pot aduce un plus de valoare intregii ferestre si pot prelungi durata de utilizare, in conditii bune, a acesteia.

 
Glafurile de interior

Se pot fabrica din diverse materiale: piatra naturala, piatra artificiala, aglomerate pe baza de lemn cu folii decorative, produse termoformabile sau chiar din lemn natural sau stratificat.

Dimensiunile glafurilor variaza in functie de fiecare material, dar si la cerere, acestea putandu-se personaliza pe dimensiunile cerute prin proiect pentru eventuala inglobare a mastii radiatorului. Glafurile de interior necesita etansare fata de fereastra iar prinderea se poate face prin lipire de stratul suport sau prin prindere cu profile metalice de ancadramentul interior al ferestrei.

Glafurile de exterior

Solbank-uri – sunt fabricate de obicei din materiale cu rezistenta mare la factorii de mediu, tabla de otel sau aluminiu vopsita (sau alte tipuri de protectii), pvc, piatra artificiala.La glafurile de exterior trebuie sigilate imbinarile cu fereastra sau cu peretii pentru a nu permite infiltrarea accidentala a apei iar glaful trebuie sa aiba un profil lacrimar care sa impiedice scurgerea apei direct pe fatada. Prinderea se face cu suruburi de rama inferioara a ferestrei sau cu adezivi de peretele de sub fereastra, avand grija ca profilul lacrimar al ramelor sa se petreaca peste imbinare, pentru a nu permite ajungerea accidentala a apei in zona respectiva. Este recomandat ca montajul sa se faca cu panta redusa catre exterior pentru a inlesni scurgerea apei.

In cazul in care pe fatada sunt prevazute profile decorative, bosaje, ancadramente, etc, este bine sa se ia in considerare dimensiunile acestora inca de la inceput pentru a nu depasi golul ferestrei.

 
Clapete de ventilare pentru ferestre

Sunt mecanisme manuale sau automatizate care pot fi inserate in profilele de fereastra si care permit ventilarea incaperilor fara a deschide fereastra. Se monteaza in mod uzual in tocul ferestrei, atat la partea superioara cat si la partea inferioara si dispun de colectoare de condens si de protectie impotriva insectelor. Atentie ! Nu toate profilele de tamplarie permit inserarea clapetelor de ventilare.

Plase impotriva insectelor

In general toate tipurile de ferestre pot fi prevazute cu acest tip de protectie care sa impiedice, in timpul sezonului cald, intrarea insectelor in interiorul constructiei si care sa permita mentinerea ferestrei deschise o perioada mai mare de timp.

 
Grilaje decorative

De-a lungul timpului grilajele au fost dezvoltate ca modalitate de sporire a protectiei la efractie avand insa si rol decoratic. Odata cu aparitia sticlei cu rezistenta la socuri (cu folie PvB, etc.), grilajele au ramas numai cu rolul decorativ.

In general fixarea acestora se face in peretii din lateralul ferestrei si pot fi fixe sau mobile iar in functie de fatada pot fi antichizate din fier forjat sau dimpotriva cu forme moderne, din aluminiu sau inox, etc.

 

 

Ne poți contacta la numarul de telefon +40726 202 361, pe email office@misticconfort.ro sau folosind formularul de contact.
Împreună vom gasi soluția optimă pentru cerințele și bugetul dumneavoastră.