CONSILIERE ȘI VÂNZARE

Indrumam si sfatuim clientul in alegerea solutiei potrivite.
CONSILIERE ȘI VÂNZARE

CONSILIEREA

Consilierea si vanzarea sunt doua activitati esentiale in cadrul afacerii noastre carora le acordam toata atentia noastra.

Echipa noastra de consultanti sprijina clientii oferind servicii de consiliere.

Scopul acestor servicii este de a furniza toate informatiile necesare si relevante cu privire la achiziția de tâmplărie.

Consiliem clientul în vederea alegerii celor mai bune si potrivite solutii de tamplarie, care sa corespunda din punct de vedere tehnic, și sa se incadreze in bugetul acestora

Care este procesul de consiliere?

Prima etapa a procesului de consiliere o reprezinta determinarea nevoilor clientului si cunoasterea bugetului. In cazul in care nu exista un buget stabilit, clientul trebuie să indice aproximativ nivelul acestuia.

De exemplu: economic, optim, sau premium.

Nevoile clientului se refera la:

 • dimensiunile ferestrelor si numarul lor;
 • destinatia fiecarei ferestre (living, bucatarie, terasa, luminator, etc.);
 • numarul de canate si tipurile de deschidere ale fiecarei ferestre;
 • materialul din care este confectionat tocul (pvc, lemn sau aluminiu);
 • nivelul de izolatie termica (mica, medie, ridicata);
 • nivelul de etanșeitate (mica, medie, ridicata);
 • nivelul de izolație fonică (mica, medie, ridicata);
 • nivelul de securitate (medie, ridicata);
 • aspecte legate de design si culoare;
 • aspecte legate de feronerie (functionalitati, brand, nivel, calitate);
 • accesoriile (rulouri, obloane);
 • fiabilitate (scazuta, medie, ridicata);
 • locatia unde se monteaza (respectiv etajul);
 • caracteristici ale geamului (colorat, cu folie, transparent, etc.);
 • termenul de livrare si montaj;
 • modalitati de plata si nivelul avansului;

În funcție de toate aceste cerințe, consultanții noștri concep 2 variante de ferestre, iar în unele cazuri chiar 3 variante.

În această etapă de determinare a nevoilor clienților, consultanții noștri oferă informațiile necesare, sugereaza si recomanda variantele sau soluțiile cele mai potrivite, atat din punct de vedere tehnic cat si financiar.

Fiecare caracteristică tehnică al ferestrei este explicată într-un limbaj accesibil, sunt prezentate avantajele și beneficiile, precum și cerințele pe care le satisfac.

Exemplu: 

Cerințe: 

 •  Tâmplărie pentru un apartament (ferestre);
 •  Nivelul bugetului: OPTIM;
 •  Materialul: PVC;
 •  Apartamentul se află pe o strada circulata intens, cu mult zgomot;
 •  Protecție impotrivă zgomotului;.

În concluzie, clientul doreste sa achizitioneze ferestre care sa asigure conditii confortabile de locuit (liniștea necesară odihnei și efectuarea activitati diverse) cu un buget de nivel OPTIM (mediu).

Soluție:

În acest caz se recomandă o fereastra cu toc din PVC, varianta MASTER. Aceasta are un coeficient de izolare fonică ridicat datorita tocului cu 6 camere si o adancime de 72 precum si a geamurilor cu 3 foi de grosimi diferite iar spatiul gol umplut cu argon. Prețul acestei variante este unul mediu asigurand un raport pret calitate excelent si care corespunde pentru totul cerintelor clientului.

VÂNZAREA

Procesul de vânzare presupune parcurgerea mai multor etape. Tratarea cu responsabilitate și profesionalism a fiecarei etape asigură o comunicare eficientă cu clientul, permite consultantului sa ofere solutii in conformitate cu cerintele acestuia. Urmarirea stadiului de pregatire a comenzii, asigura livrarea si montajul tamplariei la termenele stabilite conform contractului.

Cum procedăm?

Prezentarea 2 sau 3 variante cu soluții potrivite care să indeplineasca cerintele si nevoile clientului (cerințe și nevoi stabilite în etapa de consiliere). 

Este etapa în care se prezintă cele 2,3 variante, cu avantajele și beneficiile fiecăreia. Se răspunde la întrebări și se lămuresc aspectele neclare sau care nu s-au avut în vedere initial. Se discută și se analizează și dezavantajele, riscurile și aspecte pe care clientul și le asumă.

Exemplu:

Clientul își poate asuma o soluție, cu toate că specialiștii noștri au prezentat dezavantajele și riscurile.

Sunt situații în care prețul contractului se negociază pe lângă discounturile oferite. Aceste situații au legătură cu valoarea contractului, cu valoarea avansului, precum și cu gradul de standardizare a ferestrelor. 

Exemplu:

Dacă un client are nevoie de 90 de ferestre care au aceeași dimensiuni, prețul poate fi negociat. Dar dacă cele 90 de ferestre presupun 15 dimensiuni diferite, este posibil ca prețul să nu mai poată fi negociat.

În general, se aplică toate discounturile astfel încât marja de negociere care ramane este mica.

Ne străduim să practicăm prețuri corecte, rezonabile și în concordanță cu piața.

Tot în această etapă se stabilește și nivelul avansului. Cu cât avansul este mai mare, cu atât și discountul este mai mare.

Referitor la termenele de livrare, menționăm că este necesar un anumit termen de livrare conditionat de timpul tehnologic necesar confecționarii ușilor și ferestrelor, dar și de procedurile și volumul comenzilor aflate în lucru.

Pentru termene foarte scurte de livrare si montaj este posibil  să  se solicite plata unei taxe de urgență.

În această etapă se semnează un contract de furnizare tâmplăriei și montaj, se emite factura de avans și se lansează comanda.

 

În toată această perioadă de producție a ferestrelor, urmărim progresul realizării comenzii și ne asigurăm că usile si ferestrele vor fi livrate și montate la termenul stabilit. Clientii pot opta să primească SMS cu stadiul procesării comenzii.

Cu căteva zile inainte de data stabilită pentru efectuarea montajului, clientul va fi instiințat și îi va fi confirmată data și ora livrarii tamplariei și montajul acestora.

Ne poți contacta la numarul de telefon +40726 202 361, pe email office@misticconfort.ro sau folosind formularul de contact.
Împreună vom gasi soluția optimă pentru cerințele și bugetul dumneavoastră.